Het water op

Amstelmeer met Surfen en surfles.
www.leerwindsurfen.nl

Lutjestrand, Amstelmeer.

The place to be!

Een klein, veilig meer van twee bij vier kilometer in de noordkop van Noord-Holland. Geen stroming, geen grote golven, geen scherpe oesters, maar wel een zeer goede wind. Misschien wel de beste wind van Nederland... De vele windmolens rond het meer laten zien dat er hier over wind niet te klagen valt. Door de Amsteldiepdijk is het Amstelmeer afgesloten van de Waddenzee, met de Noordzee en het IJsselmeer op een steenworp afstand. Zou het toeval zijn dat de Nederlands Kampioen Speed Windsurfen en de beste Nederlandse Freestylers hier altijd trainen? Het meer biedt vele mogelijkheden voor zowel topper als beginner. Er is parkeerplaats, een grasveldje aan het water om de zeilen op te tuigen en een zandbodem die langzaam dieper wordt waardoor het ideaal is om te leren windsurfen. Dus wil je echt leren WINDsurfen, dan moet je hier zijn!

Waddentocht

Ook kunt u met een gids een waddentocht maken en na afloop Wieringer vis eten.

wadlopen, knapzakroutes etc.
www.degrootrecreatie.nl

'De Groot Recreatie' biedt een Zee aan recreatiemogelijkheden zoals:
Wadlopen, Sportvissen, Zeehonden kijken, Wadexcursies, Schitterende fiets- en wandeltochten over het voormalig Waddeneiland Wieringen.
Breng een bezoek aan ons muZEEum, kom schilderen of gezellig nazitten in restaurant 't 'Schippershuus', en blijf eventueel overnachten met een hele groep familie of vrienden in groepsaccomodatie 't 'Waddenhuus'.

Onze recreatiemogelijkheden kunt u zo samenstellen zodat het voor de sportieve, maar ook de minder sportieve deelnemer een leuke dag wordt.

Een BBQ party op zee:
www.wadvissersgilde.nl

Het Wadvissersgilde verzorgt een informatieve en avontuurlijke boottocht over het Wad, onder leiding van een ervaren wadvisser.
De Wieringer wadvisser kent het Wad op z'n duimpje.

Enige jaren geleden zijn vier wadvissers met elkaar het Wadvissersgilde begonnen, met veel succes.
Op een ongedwongen en unieke manier weten de vissermannen de bezoekers te boeien.
Wellicht dat u het leven op het Wad eens wilt beleven?

Het Wad zien, horen, voelen, ruiken en proeven... Dat biedt het Wadvissersgilde!