IMPRESSIE Wieringen - omgeving


Huize Doeschot is gelegen in Hippolytushoef-Westerland, een kerkdorpje op het voormalige eiland Wieringen in de Kop van Noord-Holland. Wieringen is van oorsprong een eiland in de Waddenzee. En eigenlijk is Wieringen dat nog steeds. Direct herkenbaar aan het glooiende landschap.  En aan de eigen sfeer van rust en gemoedelijkheid.  Bovendien heeft Wieringen veel specifieke en afwisselende natuur en grenst nog volop aan het water. Een ideale plek voor eenvakantie, uw bezoek meer dan waard.

Fietsen en wandelen op kleine landweggetjes en over de wierdijk met prachtige vergezichten over het eiland en naar pittoreske kerkdorpjes zoals Hippolytushoef, Oosterland en Westerland. En dan weer met  een uitzicht over zee en over de aanliggende polder Wieringermeer. 

Zeilen en surfen op het Amstelmeer. En vlak bij ons huis is een prachtig strand met schoon zwemwater; ook ideaal voor kinderen.

Heeft u voor de avond een wens? Diverse restaurants in onze directe omgeving bedienen u graag.

Wieringen bezit nog veel monumenten, die getuigen van een ver verleden. Voorbeelden zijn oude woonboerderijen, kerken en musea zoals de museumboerderij Jan Lont, die u het leven van vroeger laat zien. Ook heel informatief is het Viking Informatie Centrum en het Huis van de Wadden. In de schilderachtige vissershaven Den Oever is een wekelijkse verse-vis markt; een begrip in de wijde omgeving. Ook kunt u mooie tochten maken over de Waddenzee met een reddingsboot. Of vaart u eens met een echte vissersboot mee.  Dan ziet u hoe de vis met sleepnetten wordt gevangen en daarna wordt verwerkt. De schipper vertelt u er graag verder over. Natuurlijk kunt u zelf ook met een hengel een visje vangen.

Stelt u zich daarbij eens voor. Aan de Waddenzee en met vloed ziet u uit over het water en aan de horizon ziet u de Waddenzee-eilanden Texel en Vlieland. En nauwelijks zes uur later met eb ziet u de zeehonden op de drooggevallen wadden rusten en daarachter gaat de avondzon onder...

Ook kunt u vanuit Wieringen leuke uitstapjes maken. De uitgestrekte Noordzeestranden en de duinen zijn dichtbij. Op het "veilige" achterland liggen de oude handelssteden Hoorn, Alkmaar en Enkhuizen. En dan is Amsterdam met de auto binnen 50 minuten bereikbaar.

Ook adviseren wij u het uitgestrekte poldergebied  Wieringermeer en het oude land West-Friesland.  In de Anna Paulowna polder staan in het voorjaar de bolbloemenvelden in volle bloei; een levend schilderij. Uniek is ook de Afsluitdijk met in het midden een uitkijkpunt met zicht over het Wad en het IJsselmeer; en heel in de verte ziet u de kustlijn van Friesland en Noord-Holland.